CLUB SPORTIV CIPRIAN SORA
SPORTUL NU ARE VÂRSTĂ! TOT CE AI NEVOIE PENTRU A-ŢI IMBUNĂTĂŢI CALITATEA VIEŢII SE AFLĂ AICI! HAIDEŢI SĂ FACEM SPORT IMPREUNĂ!
ONOAREA DISCIPLINA SI RESPECTUL CREEAZA UN ADEVARAT LIDER
ONOARE DISCIPLINA si RESPECT
Clubul Sportiv Ciprian Sora pleacă de la un concept prin care poţi obţine deconectare de la stresul zilnic, atât prin exerciţii, o nutriţie adecvată dar şi o socializare mai puternică. Fie că aveţi nevoie pentru a pierde în greutate, modelare sau remodelare a masei musculare, reducerea stresului, îmbunatăţirea performanţei sportive Clubul Sportiv Ciprian Sora este locul in care vă puteţi atinge obiectivul!
În sala de sport a Clubului Sportiv Ciprian Sora, activitatea sportivă se desfăşoară pe o suprafaţă totală de aproximativ 850 m² compartimentaţi astfel : 400m² sunt destinaţi sălii de fitness, 300m² pentru kick-box şi aproximativ 150m² revin încăperii unde se desfasoară toate activităţile ce ţin de aerobic
Echipa noastră este formată din antrenori profesionişti ce au cunostinţe aprofundate în toate domeniile care au legătură cu sportul şi sănătatea în general, fitness, aerobic,kangoo-jumps, zumba, steel tonic, thai kombat, arte marţiale copii şi adulţi.
K1
K de la Karate, K de la Kung-Fu, K de la Kick Box, K de la Kakutogi. 1 de la primul. Cel mai bun. Unicul. Acestea s-au vrut a fi atributele ascunse din spatele poveştii de succes ale celui mai celebru turneu mondial al sporturilor de luptă. Între faimă şi adulaţie, scandaluri şi contestări, legendă şi adevăr, K-1 continuă să fascineze atât generaţiile de tineri, cât şi cunoscătorii pasionaţi ai fenomenului.
Când cei mai buni luptători ai disciplinelor de striking (sporturile de luptă în care se pune accentul pe lovituri) se intâlnesc în mijlocul frânghiilor care mărginesc ringul, lupta se numeşte K-1. Sălile imense din Ţara Soarelui Răsare, unde se desfăşoară calificările şi finalele turneelor K-1, devin arhipline în mai puţin de o oră, iar biletele se epuizează în ritm furibund cu săptămâni sau luni înainte de inceperea meciurilor. Banii puşi în joc sunt de ordinul milioanelor de dolari, iar spectacolul se apropie deseori de perfecţiune. Actorii sunt nişte adevarate maşini de administrat durere. Durere resimţită de adversari sub forma unor lovituri absolut devastatoare, aducătoare de K.O., responsabile de fracturi, rupturi musculare şi contuzii. Aici intră doar campionii mondiali sau intercontinentali în sporturile de lupta in regim full-contact.
Nu trebuie să fii un împătimit al Kick-Box-ului, Karate-ului sau San-Shou-ului pentru a fi atras de meciurile din K-1. Studiile sociologice au demonstrat în mod surprinzător ca marea majoritate a fanilor fenomenului este compusă din copii şi tineri in cautarea unor modele de forţă şi putere, adolescente atrase de charisma unor luptatori total diferiti de boy-friend-ul astenic si emo de la liceu, şi oameni obişnuiţi, de la simpli muncitori la manageri de top şi de la infractori de drept comun la profesori universitari. Un psiholog ar spune ca oamenii obişnuiti au fost seduşi dintotdeauna de vizionarea unei confruntari dure intre doi bărbaţi masivi, cunoscatori ai tainelor de luptă, capabili să-şi administreze lovituri spectaculoase care ar ucide uşor un om normal. Cu alte cuvinte, subconştientul oamenilor este înnebunit după divertismenul livrat sub forma unor lupte nemaivăzute. Iar K-1 asta face – ofera o forma de violenţă controlată, perfect marketabilă şi extrem de gustată de o mare parte a societăţii umane actuale.
Muay Thai
Muay Thai sau boxul thailandez, sport naţional thailandez, este un stil de luptă din categoria artelor marţiale, care implică doar pumnii, picioarele, coatele şi genunchii.
Muay Thai, tradus mai larg înseamnă modul de a lupta om la om fără arme ale thailandezilor. În ultima vreme, termenul a dobândit o conotaţie de “sport sângeros”, “luptă brutală” sau chiar “luptă fără reguli”, lucru destul de adevărat cu numai câteva generaţii în urmă.
Muay Thai înseamnă, dacă depaşim clişeele vehiculate în filmele de arte martiale, poate cea mai complexă şi completa artă a luptei om la om prin schimb de lovituri. În Thailanda el mai este denumit “arta celor 8 arme”, aceasta referindu-se la posibilitatea luptătorilor de a utiliza aproape tot ce poate fi “proiectil”, într-o luptă: pumnii, picioarele, coatele şi genunchii.
În paralel cu lupta fără arme, în Thailanda se studiază Krabbi Krabbong – arta luptei cu arme albe, derivată din armele tradiţionale utilizate în Evul Mediu, precum şi multe discipline anexe – tehnica proiecţiilor, procedeelor articulare şi luptei la sol, masaj, medicina luptătorilor, tehnici de meditaţie, sportul având dintotdeauna o conotaţie religioasă şi rituală în ţara de origine.
Jiu Jitsu Brazilian
Jiu Jitsu Brazilian, cunoscut și ca BJJ, după prescurtarea din limba engleză (Brazilian Jiu Jitsu), este un sport de contact care se bazează pe lupta la sol și care prin folosirea tehnicilor articulare și a strangulărilor îl forțează pe oponent să renunțe la luptă. Pe principiul folosirii cât mai eficiente a tehnicii și în special a pârghiilor, în dauna atributelor fizice (greutate, forță explozivă, alonjă etc.), un practicant fără atribute fizice de excepție are șanse de reușită ridicate în luptă, în fața unui adversar superior din punct de vedere fizic. Stilul a fost creat la începutul secolului 20 de către familia Gracie, în Brazilia. BJJ-ul poate fi practicat si pentru auto-apărare alaturi de late tehnici de lupta corp la corp, pentru aspectul competițional (gi și no gi) sau pentru competițiile de arte marțiale mixte (Mixed Martial Arts sau MMA).
Jiu Jitsu brazilian se bazează pe ducerea luptei la sol și folosirea tehnicilor articulare și/sau a strangulărilor pentru a finaliza lupta. Premisa de la care pleacă este aceea că atributele fizice, precum greutatea, forța explozivă, alonja etc. pot fi mult mai ușor negate în lupta la sol.
Sportul permite folosirea unui arsenal numeros de tehnici de proiectare. Din momentul în care adversarul este la pământ, practicantul este interesat de obținerea unui control cât mai bun, îmbunătățirea poziției față de adversar și finalizarea acestuia printr-o tehnică ce folosește principiul părghiilor.
Jiu Jitsu brazilian a ajuns faimos la nivel mondial la începutul anilor ’90, atunci când fiul lui Helio, Royce Gracie, a câștigat primul, al doilea și al patrulea Ultimate Fighting Championship (UFC), competiție cu reguli limitate în stil eliminatoriu, ce opunea practicanți din cele mai diferite stiluri, fără categorii de greutate sau limită de timp. De cele mai multe ori, Royce a luptat împotriva unor adversari mai masivi, ce practicau stiluri precum: box, shoot-fighting, karate, judo, tae kwon do, kickbox, lupte libere etc. De atunci, BJJ-ul a devenit o necesitate pentru majoritatea luptătorilor de MMA și a adus o importanță covârșitoare luptei la sol.
În sala de sport a Clubului Sportiv Ciprian Sora, activitatea sportivă se desfăşoară pe o suprafaţă totală de aproximativ 850 m² compartimentaţi astfel : 400m² sunt destinaţi sălii de fitness, 300m² pentru kick-box şi aproximativ 150m² revin încăperii unde se desfasoară toate activităţile ce ţin de aerobic.Am pus la dispoziţia clienţilor noştri o locaţie bine aerisită, lumină naturală de la ferestrele mari cu vedere la parc. In ceea ce priveşte aparatura de fitness, dispunem de vârful de gamă de la Panatta-Evofit.
Aparatura este simplu de manevrat dar şi eficientă în acelaşi timp. Avem în dotarea zonei cardio, 6 biciclete, 6 steppere eliptice şi 6 benzi de alergat. Restul aparaturii este într-o formulă completă având astfel posibilitatea de a-i mulţumi pe cei care sunt obişnuiţi să lucreze cu greutăţi mari dar şi pe cei care au ca scop menţinerea în formă.
Echipa noastră este formată din antrenori profesionişti ce au cunostinţe aprofundate în toate domeniile care au legătură cu sportul şi sănătatea în general, fitness, aerobic,kangoo-jumps, zumba, steel tonic, thai kombat, arte marţiale copii şi adulţi.
FITNESS
Cu peste 3 milioane de practincanţi în fiecare țară fitnessul este unul din sporturile cele mai practicate. Începând cu anii ‘80 când era foarte la modă aerobicul sau disciplinele care amestecau dansul sportiv cu artele marțiale, fitnessul a reușit să se impună și să devină din ce in ce mai practicat fiind o metodă eficientă și rapidă de modelare corporală. Fitnessul este ansamblul de activități fizice cu ajutorul cărora e posibilă ajungerea la o formă fizică dorită dar și menținerea unei greutăți corporale fără a ne pune sănătatea în pericol. Modalitățile și tehnicile de antrenament sunt diferite, acestea fiind adaptate în funcție de metoda aleasă ( cardio, aerobic, greutăți). Fitness-ul,exercițiile fizice stimulează musculatură,remodelează tonusul muscular.Un program de fintess bine structurat practicat de 3-4 ori pe săptămâna reprezintă necesarul pentru o persoană să își formeze o condiție fizică și să aibă un corp sănătos.
Organismul fiecăruia reacționează diferit în funcție de factorii care îl influențează, în cazurile persoanelor supraponderale este indicat ca antrenamentele să fie efectuate sub atentă supraveghere și îndrumare a unui antrenor personal experimentat.Prin practicarea de exerciții fizice capeți energie și poftă de viață însă nu uitați de odihnă,somnul de 8 ore este obligatoriu pentru refacerea organismului după stres fizic.
Nu va amăgiți că dacă mergeți pe jos de la birou spre casă sau dacă alergați de 2 ori pe săptămâna în parc veți slăbi.O siluetă armonioasă se obține cu mai mult efort.E nevoie să combinați cardio cu antrenamentele cu greutăți. Know-How-ul și motivația pentru un program de fintess sunt deseori mult mai potrivite decât achiziționarea de echipamente care nu vor fi folosite.
În sala de sport a Clubului Sportiv Ciprian Sora, activitatea sportivă se desfăşoară pe o suprafaţă totală de aproximativ 850 m² compartimentaţi astfel : 400m² sunt destinaţi sălii de fitness, 300m² pentru kick-box şi aproximativ 150m²revin încăperii unde se desfasoară toate activităţile ce ţin de aerobic.
- Am pus la dispoziţia clienţilor noştri o locaţie bine aerisită, lumină naturală de la ferestrele mari cu vedere la parc. In ceea ce priveşte aparatura de fitness, dispunem de vârful de gamă de la Panatta-Evofit.
- Aparatura este simplu de manevrat dar şi eficientă în acelaşi timp. Avem în dotarea zonei cardio, 6 biciclete, 6 steppere eliptice şi 6 benzi de alergat. Restul aparaturii este într-o formulă completă având astfel posibilitatea de a-i mulţumi pe cei care sunt obişnuiţi să lucreze cu greutăţi mari dar şi pe cei care au ca scop menţinerea în formă.
- Echipa noastră este formată din antrenori profesionişti ce au cunostinţe aprofundate în toate domeniile care au legătură cu sportul şi sănătatea în general, fitness, aerobic,kangoo-jumps, zumba, steel tonic, thai kombat, arte marţiale copii şi adulţi.
ZUMBA
Zumba, “inventat” accidental
Zumba a aparut oarecum accidental, in Columbia. Creatorul sau, instructorul de aerobic Beto Perez, a realizat intr-o zi ca a uitat sa aduca muzica pentru orele sale de aerobic.
Perez a folosit muzica pe care o avea la dispozitie, si anume muzica salsa si merengue, pe care o asculta in mod obisnuit, inca din copilarie. Nevoit sa improvizeze pe o muzica atipica orelor de aerobic, antrenorul a conceput un program nou de miscari, combinand dansurile latino cu miscarile de fitness.
Improvizatia sa a fost un succes, in curand fiind nevoit sa organizeze clase speciale de aerobic pe muzica latino.
Dupa succesul pe care l-a avut in Columbia, Bento si-a lansat programul de fitness si in Statele Unite, iar in numai cativa ani, Zumba a cunoscut succesul international.
Zumba combină energia și muzica ritmată, antrenantă cu mișcări de dans latino care facilitează învăţarea și asigură buna dispoziție prin eliminarea endorfinelor. Succesul acestui tip de antrenament se datorează popularității de care se bucură dansurile latino pretutindeni, dar și rezultatelor pe care o persoană le poate obține practicânnd acest tip de mișcare. Zumba reprezintă un mix reușit de dansuri latino și internaționale (de la cumbia columbiană la merengue, salsa, samba, hip hop și reggaeton) generând astfel un antrenament eficient, dinamic și captivant. Programul cuprinde un amestec de aerobic/fitness cu mișcări rapide care tonifică și remodelează corpul. Efectele Zumba-Fitness asupra corpului se obțin datorită utilizării unor principii din fitness care determină arderea caloriilor, diminuarea țesutului adipos și tonifierea completă a corpului. Ritmurile latino care asigură fundalul sonor pentru antrenament fac că mișcările să nu mai pară dificile pentru cursanți, ci să se transforme într-o plăcere sau într-o dependență de mișcare. Zumba cucerește de la primul curs!
Miscari simple, eficiente si distractive
- Pentru ca include o serie larga de miscari simple dar extrem de eficiente, Zumba lucreaza foarte multe grupe musculare, fiind ideala pentru tonifierea si sculptarea corpului. Pe de alta parte, pentru ca este o activitate cardio, ajuta la arderea rapida a grasimilor. Intr-o ora de Zumba poti arde pana la 1000 de calorii.
- Zumba include cateva dintre principiile de baza ale aerobicului si ale antrenamentelor de rezistenta, ce maximizeaza consumul de calorii, beneficiile cardiovasculare si tonifierea organismului. Miscarile lucreaza in mod special muschii picioarelor, ai abdomenului, ai bratelor, dar si cel mai important muschi al organismului – inima.
Nu trebuie sa fii un expert in dansuri latino pentru a participa la antrenamentele zumba. Miscarile efectuate sunt simple si usor de urmarit chiar si de cei “antitalent” in ceea ce priveste dansul.
KANGOO JUMPS
Kangoo Jumps constituie cea mai noua tehnica de aerobic din lume. Acest sport, Kangoo Jumps, fata de care publicul prezinta un interes din ce in ce mai ridicat, poate fi practicat doar cu ghete Kangoo Jumps.
Sistemul autentic al arcurilor eliptice (IPS-Impact Protection System) se preseaza la fiecare pas facut si astfel neutralizeaza impactul cu solul. Rezultatul consta intr-o saritura interesanta care protejeaza articulatiile si ofera o senzatie de putere si lipsa de greutate corporala, care ar putea fi comparata cu mersul in aer. Starea de euforie rezultata in urma folosirii ghetelor Kangoo Jumps ne motiveaza sa le folosim din ce in ce mai mult.
Kangoo Jumps a deschis o nouă dimensiune a sporturilor pentru diferite vârrste și face posibilă dezvoltarea: forței musculare, mobilitatea articulară, capacitatea de coordonare, rezistență, mișcarea dinamică, simțul ritmului. Kangoo Jumps-ul, datorită arcurilor lui eliptice și benzilor de întindere este dezvoltat definitiv pentru protecția împotriva lovirii. Această formă specială este o protecție mai bună decât toate celelalte existente în comerț în zilele noastre, pentru că prelungește timpul impactului, cum banda de întindere acționează cu putere opusă asupra puterii care acționează în jos. Întăreşte sistemul imunitar, inima și plamânii.
Beneficiile in sanatate si fitness aduse de kangoo jumps:
- Ardere de grasimi mai accentuata (stimuleaza ganglionii limfatici)
- Tonifiaza musculatura intregului corp
- Imbunatateste spectaculos conditia fizica
- Intareste sistemul cardiovascular (VO2 Max)
- Intareste coloana vertebrala si discurile intervertebrale
- Ajuta la adoptarea pozitiei corecte a coloanei vertebrale
- Mecanoreceptie si proprioceptie: echilibru si coordinare
- Stimuleaza reconstructia osului (osteoblastic)
- Maximalizeaza contractia musculaturii corporale datorita fortei gravitationale pozitive si negative.
Datorita sistemului IPS ghetele Kangoo Jumps reprezinta cea mai buna incaltaminte care amortizeaza socul in timpul lovirii cu solul, impactul fiind redus cu pana la 80%. Astfel Kangoo Jumps este idel pentru:
- Pierderea rapida a kilogramelor in plus
- Preventia accidentelor la nivelul articulatiilor
Kangoo Jumps-ul este recomandat acelor persoane, care doresc să folosească și mai multă energie, astfel încât vor să reducă puterea “impactului” care acționează asupra articulațiilor și coloanei vertebrale. Kangoo Jumps-ul dezvoltă în același timp partea inferioară și superioară a corpului, fără să fie afectat de alte diferite influențe dăunătoare. Kangoo Jumps, practicat ca un sport de timp liber în mod continuu, face posibilă dezvoltarea multilaterală a aptitudinilor copiilor.
Kangoo Jumps, împreună cu aerobicul și celelalte sporturi de dans, oferă nu numai o condiție bună, siluetă frumoasă, ci prin bucuria săriturii îmbogăţeşte monotonia vieții noastre cotidiene cu o experiență uriașă, pe lângă protecția sănătății, care poate să devină o cultură fizică excepțională.
STEEL TONIC
Steel Tonic: Energie și intensitate într-un mix ideal de cardio și tonifiere. Altfel spus: slim și fit cu pătrățele
Antrenament localizat, care nu va fi plictisitor sau dificil deoarece Steel Tonic propune un mod simplu, distractiv şi eficient de antrenament. Se concentrează în mare parte pe partea inferioară a corpului, picioarele şi fesele fiind împinse la limită în 60 minute. Programul vă v-a testa rezistenţa şi abilitatea la maxim. Nu uităm nici de braţe, piept sau spate, care vor lucra şi ele în cadrul acestei clase distractive ce combină intensitatea, acţiunea, distracţia şi transpiraţia.
Steel Tonic este un antrenament de 60 de minute, energic și intens, foarte eficient pentru arderea grăsimilor și tonifierea/definirea tuturor grupelor musculare.
Programul combină antrenamentul localizat anaerob (tonifiere) cu antrenamentul specific localizat aerob și antrenamentul aerob total (cardio). Combinația inteligentă dintre aceste forme de antrenament permite generarea de curbe de intensitate optime și lucrează 100% corpul, fără a epuiza rezervele musculare. Rezultă astfel un antrenament simplu însă suficient de dinamic și intens încât să asigure un consum caloric înalt.
Activitatea cardio este bazată pe coregrafii foarte ușor de urmat, construite din elemente de aerobic cu impact ușor, alternate cu cele de impact mare (sărituri, marș, alergare, ridicări de genunchi, balans, ridicări de călcâi, deplasări, forfecări, etc) dar care sunt legate între ele în așa fel încât nu există noțiunea de plictis. Partea de tonifiere este asigurată de exerciții în care se folosește doar greutatea corpului (genuflexiuni, fandări) combinate cu exerciții în care se folosesc gantere, step sau benzi elastice și care asigură astfel o variație de intensitate.
Clasa este structurată în așa fel încât sunt lucrate toate grupele musculare fără ca participantul să se simtă extenuat sau plictisit.
În prima parte a orei se lucrează cu greutatea corpului, iar segmentele au în vedere încălzirea (exerciții simple, monoarticulare, de complexitate și intensitate mică), creșterea nivelului cardio prin exerciții aerobe și anaerobe, tonifierea intensă, localizată pe partea inferioară a corpului (exerciții compuse, poliarticulare), atingerea maximului în consumul energetic (componente simple, energice și de înaltă intensitate) și tonifierea localizată pe trenul superior (biceps, triceps, umăr, spate), ce permite refacerea părții inferioare.
În a doua jumătate a programului se introduc elemente ce cresc intensitatea (step, gantere, bezi elastice) și se reia ciclul de antrenament: tonifiere pentru membrele inferioare cu exerciții pliometrice și izometrice, atingerea maximului în consumul energetic (exerciții aerobice și anaerobice), tonifiere pentru membrele superioare (grupe diferite față de cele lucrate în prima parte, lucrate cu sau fără greutăți, în plan vertical sau orizontal), antrenament localizat (focalizat pe zona mediană a corpului – fesieri, aductori, abductori), antrenament localizat pentru musculatura abdominală și stretching.
Avantaje şi beneficii
- Îmbunătăţeşte tonusul general al corpului.
- Creşte tonusul coapselor şi muschilor fesieri, datorită concentrării în mare parte pe zona inferioară a corpului.
- Creşte nivelul de rezistenţă aeroba şi anaerobă
- Creşte capacitatea cardio-pulmonară.
- Imbunatăţeste postura şi coordonarea
- Defineşte musculatura
- Reduce stresul, îmbunătăţind atât fizicul cât şi psihicul
- Intensifică metabolismul, stimulează arderea caloriilor
- Antrenează corpul şi mintea, fiind un antrenament complet, sigur şi distractiv.
Steel Tonic are mixul perfect între cardio și tonifiere, are energie și intensitate, are coregrafii care te țin în priză și care se pot executa chiar dacă ai două picioare stângi, are rezultate în timp scurt și are atitudine și vivacitate.
Te-ai ratacit?
- te ajutam noi sa ajungi unde trebuie -
putina miscare si cu pixul nu strica niciodata
numaram
nu ne laudam ... (prea mult)
avem
0
zile impreuna
pentru o viata mai sanatoasa
mai mult de
0
inimi
am antrenat pentru a imbunatati ritmul cardiac
peste
0
clienti mai relaxati
dupa un - antrenament - la noi
am depasit
0
luptatori
ce au pus - manusile - la clubul nostru
Tipuri de antrenamente
În mod sigur, importanţa exerciţiilor fizice nu mai trebuie explicată. Oamenii ştiu cât de sănătos este să faci mişcare şi mulţi cunosc deja foarte bine sentimentul de relaxare şi de poftă de viaţă care apare dupa un antrenament fizic. Unele persoane, cele cu muncă de birou în special, chiar simt adesea o nevoie acută să iasă din rutina zilnică şi să îşi dezmorţească puţin oasele, ridicând greutăţi sau alergând, pur şi simplu.Iar acestei nevoi i se adaugă de cele mai multe ori şi dorinţa, generală, de a arăta cât mai bine – o dorinţă mai estompată,poate, pe timpul iernii, dar foarte prezentă vara, când oamenii ştiu că urmează să se dezbrace pe plajă.
Dar unde să facă mişcare? Acasă, cu aparatele-minune promovate la emisiunile de teleshopping? În jurul blocului,sub privirile curioase ale vecinilor? In cel mai apropiat parc? Posibil, dacă există o motivaţie foarte puternică. Dar soluţia cea mai bună este totuşi o sală de fitness- una curată, civilizată, usor accesibilă, dotată cu echipamente de top şi unde există instructori care pot îndruma competent orice începător.Mulţi cred că a “merge la sala de forţă” reprezintă un moft sau o necesitate, pentru a slăbi sau pentru a pune ceva kilograme. Ei bine, noi nu privim aşa lucrurile. Fiecare din noi trebuie să gândească în asa fel încât sportul să devină un mod de viaţă, indiferent de vârstă.
În sala de sport a Clubului Sportiv Ciprian Sora, activitatea sportivă se desfăşoară pe o suprafaţă totală de aproximativ 850 m² compartimentaţi astfel : 400m² sunt destinaţi sălii de fitness, 300m² pentru kick-box şi aproximativ 150m² revin încăperii unde se desfasoară toate activităţile ce ţin de aerobic.
Am pus la dispoziţia clienţilor noştri o locaţie bine aerisită, lumină naturală de la ferestrele mari cu vedere la parc. In ceea ce priveşte aparatura de fitness, dispunem de vârful de gamă de la Panatta-Evofit.
Aparatura este simplu de manevrat dar şi eficientă în acelaşi timp. Avem în dotarea zonei cardio, 6 biciclete, 6 steppere eliptice şi 6 benzi de alergat. Restul aparaturii este într-o formulă completă având astfel posibilitatea de a-i mulţumi pe cei care sunt obişnuiţi să lucreze cu greutăţi mari dar şi pe cei care au ca scop menţinerea în formă.
Echipa noastră este formată din antrenori profesionişti ce au cunostinţe aprofundate în toate domeniile care au legătură cu sportul şi sănătatea în general, fitness, aerobic,kangoo-jumps, zumba, steel tonic, thai kombat, arte marţiale copii şi adulţi.
Tipuri de antrenamente
Clubul Sportiv Ciprian Sora cuprinde o serie de antrenamente menite să împace toate gusturile clienţilor săi, de la copii până la adulţi. Tipurile de antrenamente disponibile sunt după cum urmează:
- FITNESS
- KANGOO JUMPS
- JIU JITSU BRAZILIAN – atât pentru adulţi cât şi copii
- AEROBIC
- FIT
- KICK-BOXING MUAY THAI K1 – atât pentru adulţi cât şi copii
- Zumba
- Atletic step (cardio + tonifiere, antrenament de grup)
- Power Functional (cardio + tonifiere – clasa de grup)
- Latino party ( clasa dance aerobic de grup)
- Step tonifiere
- Step + FIT (cardio grup + antrenamente personalizate)
- Postural – exercitii corective / flexibilizare
Cu peste 3 milioane de practincanţi în fiecare țară fitnessul este unul din sporturile cele mai practicate. Începând cu anii ‘80 când era foarte la modă aerobicul sau disciplinele care amestecau dansul sportiv cu artele marțiale, fitnessul a reușit să se impună și să devină din ce in ce mai practicat fiind o metodă eficientă și rapidă de modelare corporală. Fitnessul este ansamblul de activități fizice cu ajutorul cărora e posibilă ajungerea la o formă fizică dorită dar și menținerea unei greutăți corporale fără a ne pune sănătatea în pericol. Modalitățile și tehnicile de antrenament sunt diferite, acestea fiind adaptate în funcție de metoda aleasă ( cardio, aerobic, greutăți). Fitness-ul,exercițiile fizice stimulează musculatură,remodelează tonusul muscular.Un program de fintess bine structurat practicat de 3-4 ori pe săptămâna reprezintă necesarul pentru o persoană să își formeze o condiție fizică și să aibă un corp sănătos.
Organismul fiecăruia reacționează diferit în funcție de factorii care îl influențează, în cazurile persoanelor supraponderale este indicat ca antrenamentele să fie efectuate sub atentă supraveghere și îndrumare a unui antrenor personal experimentat.Prin practicarea de exerciții fizice capeți energie și poftă de viață însă nu uitați de odihnă,somnul de 8 ore este obligatoriu pentru refacerea organismului după stres fizic.
Nu va amăgiți că dacă mergeți pe jos de la birou spre casă sau dacă alergați de 2 ori pe săptămâna în parc veți slăbi.O siluetă armonioasă se obține cu mai mult efort.E nevoie să combinați cardio cu antrenamentele cu greutăți. Know-How-ul și motivația pentru un program de fintess sunt deseori mult mai potrivite decât achiziționarea de echipamente care nu vor fi folosite.
Kick Box-ul
Kickbox-ul a apărut în preajma anilor 1960 în Asia. A fost combinat de-a lungul timpului cu mai multe stiluri de arte marţiale: Muay Thai, Karate , Tae Kwon Do, Kung Fu şi Thai Box, Karate Kyokushin.
Avantajele kick-boxului sunt că este o metoda neegalată de auto-apărare completă şi totodată s-a dovedit a fi o forma extrem de eficientă de formare profesionala, de fitness total.
Este un sport extrem de incitant, iar punctul culminant în spectaculozitate a fost apariţia K 1 , care este un sport de luptă, cu traditie dobandită din diferite stiluri ale artelor marţiale, toate adaptate la o luptă modernă, cu o mare atragere la public, pentru determinarea celui mai bun luptator din lume „THE 1”.
Dupa origine putem împărţii kickbox-ul în:- Chinese Kick-boxing
- – Japanese Kick – boxing
- – Thai Kick- boxing
- – American kick – boxing
Jiu Jitsu Brazilian
Jiu Jitsu Brazilian, cunoscut și ca BJJ, după prescurtarea din limba engleză (Brazilian Jiu Jitsu), este un sport de contact care se bazează pe lupta la sol și care prin folosirea tehnicilor articulare și a strangulărilor îl forțează pe oponent să renunțe la luptă. Pe principiul folosirii cât mai eficiente a tehnicii și în special a pârghiilor, în dauna atributelor fizice (greutate, forță explozivă, alonjă etc.), un practicant fără atribute fizice de excepție are șanse de reușită ridicate în luptă, în fața unui adversar superior din punct de vedere fizic. Stilul a fost creat la începutul secolului 20 de către familia Gracie, în Brazilia. BJJ-ul poate fi practicat si pentru auto-apărare alaturi de late tehnici de lupta corp la corp, pentru aspectul competițional (gi și no gi) sau pentru competițiile de arte marțiale mixte (Mixed Martial Arts sau MMA).
Jiu Jitsu brazilian se bazează pe ducerea luptei la sol și folosirea tehnicilor articulare și/sau a strangulărilor pentru a finaliza lupta. Premisa de la care pleacă este aceea că atributele fizice, precum greutatea, forța explozivă, alonja etc. pot fi mult mai ușor negate în lupta la sol.
Sportul permite folosirea unui arsenal numeros de tehnici de proiectare. Din momentul în care adversarul este la pământ, practicantul este interesat de obținerea unui control cât mai bun, îmbunătățirea poziției față de adversar și finalizarea acestuia printr-o tehnică ce folosește principiul părghiilor.
Jiu Jitsu brazilian a ajuns faimos la nivel mondial la începutul anilor ’90, atunci când fiul lui Helio, Royce Gracie, a câștigat primul, al doilea și al patrulea Ultimate Fighting Championship (UFC), competiție cu reguli limitate în stil eliminatoriu, ce opunea practicanți din cele mai diferite stiluri, fără categorii de greutate sau limită de timp. De cele mai multe ori, Royce a luptat împotriva unor adversari mai masivi, ce practicau stiluri precum: box, shoot-fighting, karate, judo, tae kwon do, kickbox, lupte libere etc. De atunci, BJJ-ul a devenit o necesitate pentru majoritatea luptătorilor de MMA și a adus o importanță covârșitoare luptei la sol.
Thai Combat
Plecând de la basic-ul Tae Bo, această clasă are la bază paşii de aerobic low şi high impact combinate cu loviturile din Muay Thai. Este un antrenament diferit de artele marţiale tradiţionale, acesta fiind de tipul Non-Contact, bazându-se pe un antrenament cardiovascular foarte intens.
Acest antrenament :
● îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului cardio-respirator
● reduce depozitele de grăsime din organism
● defineşte musculatura întregului corp
● reduce nivelul stresului
● creşte încrederea de sine
● arde calorii între 600-1000/1h, în funcţie cât de corect lucrezi
Thai Combat este distractiv prin combinatiile de lovituri, special create pentru a nu te plictisi niciodată şi este susţinut de muzica antrenantă ce are rolul de a te menţine în ritm. Este ca o luptă! Vei lupta şi în acelaşi timp îţi vei lucra corpul armonios, dezvoltându-ţi abilităţile, coordonarea şi condiţia fizică.
Poate fi efectuat de oricine indiferent de sex sau vârstă.
Începând cu Luni, de la ora 20:00 te aşteptăm la noua clasă de Thai Combat susţinută de Alina Răuţă, instructor calificat şi specializat în Aerobic-Fitness şi Thai Combat.
STEEL TONIC
Antrenament localizat, care nu va fi plictisitor sau dificil deoarece Steel Tonic propune un mod simplu, distractiv şi eficient de antrenament. Se concentrează în mare parte pe partea inferioară a corpului, picioarele şi fesele fiind împinse la limită în 60 minute. Programul vă v-a testa rezistenţa şi abilitatea la maxim. Nu uităm nici de braţe, piept sau spate, care vor lucra şi ele în cadrul acestei clase distractive ce combină intensitatea, acţiunea, distracţia şi transpiraţia.
Avantaje şi beneficii
- Îmbunătăţeşte tonusul general al corpului.
- Creşte tonusul coapselor şi muschilor fesieri, datorită concentrării în mare parte pe zona inferioară a corpului.
- Creşte nivelul de rezistenţă aeroba şi anaerobă
- Creşte capacitatea cardio-pulmonară.
- Imbunatăţeste postura şi coordonarea
- Defineşte musculatura
- Reduce stresul, îmbunătăţind atât fizicul cât şi psihicul
- Intensifică metabolismul, stimulează arderea caloriilor
- Antrenează corpul şi mintea, fiind un antrenament complet, sigur şi distractiv.
ZUMBA
Zumba combină energia și muzica ritmată, antrenantă cu mișcări de dans latino care facilitează învăţarea și asigură buna dispoziție prin eliminarea endorfinelor. Succesul acestui tip de antrenament se datorează popularității de care se bucură dansurile latino pretutindeni, dar și rezultatelor pe care o persoană le poate obține practicânnd acest tip de mișcare. Zumba reprezintă un mix reușit de dansuri latino și internaționale (de la cumbia columbiană la merengue, salsa, samba, hip hop și reggaeton) generând astfel un antrenament eficient, dinamic și captivant. Programul cuprinde un amestec de aerobic/fitness cu mișcări rapide care tonifică și remodelează corpul. Efectele Zumba-Fitness asupra corpului se obțin datorită utilizării unor principii din fitness care determină arderea caloriilor, diminuarea țesutului adipos și tonifierea completă a corpului. Ritmurile latino care asigură fundalul sonor pentru antrenament fac că mișcările să nu mai pară dificile pentru cursanți, ci să se transforme într-o plăcere sau într-o dependență de mișcare. Zumba cucerește de la primul curs!
KANGOO JUMPS
Kangoo Jumps a deschis o nouă dimensiune a sporturilor pentru diferite vârrste și face posibilă dezvoltarea: forței musculare, mobilitatea articulară, capacitatea de coordonare, rezistență, mișcarea dinamică, simțul ritmului. Kangoo Jumps-ul, datorită arcurilor lui eliptice și benzilor de întindere este dezvoltat definitiv pentru protecția împotriva lovirii. Această formă specială este o protecție mai bună decât toate celelalte existente în comerț în zilele noastre, pentru că prelungește timpul impactului, cum banda de întindere acționează cu putere opusă asupra puterii care acționează în jos. Întăreşte sistemul imunitar, inima și plamânii.
Kangoo Jumps-ul este recomandat acelor persoane, care doresc să folosească și mai multă energie, astfel încât vor să reducă puterea “impactului” care acționează asupra articulațiilor și coloanei vertebrale. Kangoo Jumps-ul dezvoltă în același timp partea inferioară și superioară a corpului, fără să fie afectat de alte diferite influențe dăunătoare. Kangoo Jumps, practicat ca un sport de timp liber în mod continuu, face posibilă dezvoltarea multilaterală a aptitudinilor copiilor.
Kangoo Jumps, împreună cu aerobicul și celelalte sporturi de dans, oferă nu numai o condiție bună, siluetă frumoasă, ci prin bucuria săriturii îmbogăţeşte monotonia vieții noastre cotidiene cu o experiență uriașă, pe lângă protecția sănătății, care poate să devină o cultură fizică excepțională.
Blog posts
Activitate Club
-
86%
Aerobic
ne oprim doar pentru a ne hidrata
-
100%
Kick Boxing
fabrica lucreaza la maxim
-
15%
Pauza
mai rar ... dar este necesar
-
87%
Fitness
doar 6 din 7 zile pe saptamana
cu noi castigi ..
Clubul Sportiv Ciprian Sora formeaza in primul rand, oameni, caractere puternice. Copilul tau va invata ce inseamna disciplina, respectul . Isi va dezvolta armonios atat corpul, cat si mintea, va invata sa se apere si va invata lucrul in echipa .
CONCENTREAZA-TE
mai bine
PARTICIPA
la concursuri
IMBUNATATESTE-TI
sanatatea
DEZVOLTA-TE
armonios
22 ianuarie 2009
Intr-o zi de JOI 22 ianuarie 2009 am deschis ochii pentru prima data si de atunci suntem aici pentru tine cu standarde internationale si iti oferim o pregatire pro in kickbox, muay thai, MMA si BJJ.
Primarul Neculai Onţanu a tăiat panglica inaugurală la prima Academie de Lupte “Ciprian Sora” deschisă în sectorul 2 în prezenţa mai multor personalităţi din lume sportului care au dorit să fie prezente la evenimentul anului.
Alături de edilul sectorului 2 au participat la ceremonie Semmy Schilt, de 3 ori campion mondial la K 1, Ciprian Sora, gazda evenimentului, Octavian Bellu secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului.
De asemenea, printre invitaţii speciali ai evenimentului s-au numărat Dave Jonkers, antrenorul lui Semmy Schilt şi unul din antrenorii principali ai grupului Golden Glory, Bas Boon, managerul Grupului Golden Glory, Andre Mannaart, antrenorul lui Andy Sowe, de 2 ori campion mondial K 1, Edurar Irimia, promotorul Local Kombat şi Todd Medina, promotorul Strike FC.
Am fost botezati "Academia de lupte Ciprian Sora" ca apoi sa devenim la maturitate "Clubul Sportiv Ciprian Sora" .
Intregul continut al site-ului este proprietatea CS Ciprian Sora, orice utilizare în scop personal sau comercial fara aprobarea noastra prealabila fiind interzisa.
Ultima actualizare: 28.02.2018