Tractiunile sunt unele din cele mai valoroase exercitii pentru cresterea masei musculare. De aceea unii oameni le numesc genuflexiunile partii superioare.
Numarul de tractiuni pe care le poti face cu cel putin greutatea corpului, e una din cele mai bune masuri ale fortei personale.
Tractiunile la scripete (helcometru) sau la alt aparat, nici macar nu se pot compara. De fiecare data cand iti misti tot corpul prin spatiu, nivelul de activare neuromusculara este mult mai crescut.
De multe ori oamenii intreaba “Cat de mult impingi la piept?“. O intrebare mult mai potrivita ar fi “Cat de multe tractiuni poti sa faci?“.
Tractiunile iti masoara raportul intre forta si greutate mai bine decat aproape orice alt exercitiu.
In timpul tractiunilor ridici cel putin toata greutatea corpului, in exact aceasi maniera in care corpul uman a fost proiectat sa functioneze. E unul din cele mai naturale exercitii pe care le poti face.
Chiar daca nu toata lumea poate face genuflexiuni sau intreptari datorita problemelor la genunchi sau spatele inferior, aproape toata lumea ar trebui sa poata sa faca tractiuni.
Problema este ca foarte multi incepatori nu pot face nici macar o singura repetare si multi intermediari nu par sa poata progresa peste un anumit numar de repetari orice ar face.
Prea multi incepartori pornesc cu ideea ca o sa faca tractiuni la scripete pana cand ajung sa folosesca o greutatea apropiata de cea a corpului lor. Din pacate aceasta abordare nu prea functioneaza. Cu atat mai putin in cazul in care nu le executi corect. Cea mai buna solutie ar fi sa incepi cu niste benzi de cauciuc.
Incepe cu suficienta banda astfel incat sa poti sa faci 5 repetari.
Cand ajungi la 10-12 repetari, treci la o banda mai slaba si incepe iar de la 5 repetari.
Repeta acest proces pana cand ajungi suficient de puternic sa faci 5 repetari fara asistenta.
Facebook Comments