Sala Aerobic

În sala de sport a Clubului Sportiv Ciprian Sora, activitatea sportivă se desfăşoară pe o suprafaţă totală de aproximativ 850 m² compartimentaţi astfel : 400m² sunt destinaţi sălii de fitness, 300m² pentru kick-box şi aproximativ 150m²revin încăperii unde se desfasoară toate activităţile ce ţin de aerobic.

 • Am pus la dispoziţia clienţilor noştri o locaţie bine aerisită, lumină naturală de la ferestrele mari cu vedere la parc. In ceea ce priveşte aparatura de fitness, dispunem de vârful de gamă de la Panatta-Evofit.
 • Aparatura este simplu de manevrat dar şi eficientă în acelaşi timp. Avem în dotarea zonei cardio, 6 biciclete, 6 steppere eliptice şi 6 benzi de alergat. Restul aparaturii este într-o formulă completă având astfel posibilitatea de a-i mulţumi pe cei care sunt obişnuiţi să lucreze cu greutăţi mari dar şi pe cei care au ca scop menţinerea în formă.
 • Echipa noastră este formată din antrenori profesionişti ce au cunostinţe aprofundate în toate domeniile care au legătură cu sportul şi sănătatea în general, fitness, aerobic,kangoo-jumps, zumba, steel tonic, thai kombat, arte marţiale copii şi adulţi.
ZUMBA

 Zumba, "inventat" accidental

Zumba a aparut oarecum accidental, in Columbia. Creatorul sau, instructorul de aerobic Beto Perez, a realizat intr-o zi ca a uitat sa aduca muzica pentru orele sale de aerobic.

Perez a folosit muzica pe care o avea la dispozitie, si anume muzica salsa si merengue, pe care o asculta in mod obisnuit, inca din copilarie. Nevoit sa improvizeze pe o muzica atipica orelor de aerobic, antrenorul a conceput un program nou de miscari, combinand dansurile latino cu miscarile de fitness.

Improvizatia sa a fost un succes, in curand fiind nevoit sa organizeze clase speciale de aerobic pe muzica latino.

Dupa succesul pe care l-a avut in Columbia, Bento si-a lansat programul de fitness si in Statele Unite, iar in numai cativa ani, Zumba a cunoscut succesul international.

Zumba combină energia și muzica ritmată, antrenantă cu mișcări de dans latino care facilitează învăţarea și asigură buna dispoziție prin eliminarea endorfinelor. Succesul acestui tip de antrenament se datorează popularității de care se bucură dansurile latino pretutindeni, dar și rezultatelor pe care o persoană le poate obține practicânnd acest tip de mișcare. Zumba reprezintă un mix reușit de dansuri latino și internaționale (de la cumbia columbiană la merengue, salsa, samba, hip hop și reggaeton) generând astfel un antrenament eficient, dinamic și captivant. Programul cuprinde un amestec de aerobic/fitness cu mișcări rapide care tonifică și remodelează corpul. Efectele Zumba-Fitness asupra corpului se obțin datorită utilizării unor principii din fitness care determină arderea caloriilor, diminuarea țesutului adipos și tonifierea completă a corpului. Ritmurile latino care asigură fundalul sonor pentru antrenament fac că mișcările să nu mai pară dificile pentru cursanți, ci să se transforme într-o plăcere sau într-o dependență de mișcare. Zumba cucerește de la primul curs!

Miscari simple, eficiente si distractive

 • Pentru ca include o serie larga de miscari simple dar extrem de eficiente, Zumba lucreaza foarte multe grupe musculare, fiind ideala pentru tonifierea si sculptarea corpului. Pe de alta parte, pentru ca este o activitate cardio, ajuta la arderea rapida a grasimilor. Intr-o ora de Zumba poti arde pana la 1000 de calorii.
 • Zumba include cateva dintre principiile de baza ale aerobicului si ale antrenamentelor de rezistenta, ce maximizeaza consumul de calorii, beneficiile cardiovasculare si tonifierea organismului. Miscarile lucreaza in mod special muschii picioarelor, ai abdomenului, ai bratelor, dar si cel mai important muschi al organismului - inima.

Nu trebuie sa fii un expert in dansuri latino pentru a participa la antrenamentele zumba. Miscarile efectuate sunt simple si usor de urmarit chiar si de cei "antitalent" in ceea ce priveste dansul.

 

 

KANGOO JUMPS

Kangoo Jumps constituie cea mai noua tehnica de aerobic din lume. Acest sport, Kangoo Jumps, fata de care publicul prezinta un interes din ce in ce mai ridicat, poate fi practicat doar cu ghete Kangoo Jumps.
Sistemul autentic al arcurilor eliptice (IPS-Impact Protection System) se preseaza la fiecare pas facut si astfel neutralizeaza impactul cu solul. Rezultatul consta intr-o saritura interesanta care protejeaza articulatiile si ofera o senzatie de putere si lipsa de greutate corporala, care ar putea fi comparata cu mersul in aer. Starea de euforie rezultata in urma folosirii ghetelor Kangoo Jumps ne motiveaza sa le folosim din ce in ce mai mult.

Kangoo Jumps a deschis o nouă dimensiune a sporturilor pentru diferite vârrste și face posibilă dezvoltarea: forței musculare, mobilitatea articulară, capacitatea de coordonare, rezistență, mișcarea dinamică, simțul ritmului. Kangoo Jumps-ul, datorită arcurilor lui eliptice și benzilor de întindere este dezvoltat definitiv pentru protecția împotriva lovirii. Această formă specială este o protecție mai bună decât toate celelalte existente în comerț în zilele noastre, pentru că prelungește timpul impactului, cum banda de întindere acționează cu putere opusă asupra puterii care acționează în jos. Întăreşte sistemul imunitar, inima și plamânii.

Beneficiile in sanatate si fitness aduse de kangoo jumps:

 • Ardere de grasimi mai accentuata (stimuleaza ganglionii limfatici)
 • Tonifiaza musculatura intregului corp
 • Imbunatateste spectaculos conditia fizica
 • Intareste sistemul cardiovascular (VO2 Max)
 • Intareste coloana vertebrala si discurile intervertebrale
 • Ajuta la adoptarea pozitiei corecte a coloanei vertebrale
 • Mecanoreceptie si proprioceptie: echilibru si coordinare
 • Stimuleaza reconstructia osului (osteoblastic)
 • Maximalizeaza contractia musculaturii corporale datorita fortei gravitationale pozitive si negative.

Datorita sistemului IPS ghetele Kangoo Jumps reprezinta cea mai buna incaltaminte care amortizeaza socul in timpul lovirii cu solul, impactul fiind redus cu pana la 80%. Astfel Kangoo Jumps este idel pentru:

 • Pierderea rapida a kilogramelor in plus
 • Preventia accidentelor la nivelul articulatiilor

Kangoo Jumps-ul este recomandat acelor persoane, care doresc să folosească și mai multă energie, astfel încât vor să reducă puterea "impactului" care acționează asupra articulațiilor și coloanei vertebrale. Kangoo Jumps-ul dezvoltă în același timp partea inferioară și superioară a corpului, fără să fie afectat de alte diferite influențe dăunătoare. Kangoo Jumps, practicat ca un sport de timp liber în mod continuu, face posibilă dezvoltarea multilaterală a aptitudinilor copiilor.

Kangoo Jumpsîmpreună cu aerobicul și celelalte sporturi de dans, oferă nu numai o condiție bună, siluetă frumoasă, ci prin bucuria săriturii îmbogăţeşte monotonia vieții noastre cotidiene cu o experiență uriașă, pe lângă protecția sănătății, care poate să devină o cultură fizică excepțională.

 

are coregrafii care te țin în priză și care se pot executa chiar dacă ai două picioare stângi, are rezultate în timp scurt și are atitudine și vivacitate.

STEEL TONIC

Steel Tonic: Energie și intensitate într-un mix ideal de cardio și tonifiere. Altfel spus: slim și fit cu pătrățele 

Antrenament localizat, care nu va fi plictisitor sau dificil deoarece Steel Tonic propune un mod simplu, distractiv şi eficient de antrenament. Se concentrează în mare parte pe partea inferioară a corpului, picioarele şi fesele fiind împinse la limită în 60 minute. Programul vă v-a testa rezistenţa şi abilitatea la maxim. Nu uităm nici de braţe, piept sau spate, care vor lucra şi ele în cadrul acestei clase distractive ce combină intensitatea, acţiunea, distracţia şi transpiraţia.

Steel Tonic este un antrenament de 60 de minute, energic și intens, foarte eficient pentru arderea grăsimilor și tonifierea/definirea tuturor grupelor musculare.

Programul combină antrenamentul localizat anaerob (tonifiere) cu antrenamentul specific localizat aerob și antrenamentul aerob total (cardio). Combinația inteligentă dintre aceste forme de antrenament permite generarea de curbe de intensitate optime și lucrează 100% corpul, fără a epuiza rezervele musculare. Rezultă astfel un antrenament simplu însă suficient de dinamic și intens încât să asigure un consum caloric înalt.

Activitatea cardio este bazată pe coregrafii foarte ușor de urmat, construite din elemente de aerobic cu impact ușor, alternate cu cele de impact mare (sărituri, marș, alergare, ridicări de genunchi, balans, ridicări de călcâi, deplasări, forfecări, etc) dar care sunt legate între ele în așa fel încât nu există noțiunea de plictis. Partea de tonifiere este asigurată de exerciții în care se folosește doar greutatea corpului (genuflexiuni, fandări) combinate cu exerciții în care se folosesc gantere, step sau benzi elastice și care asigură astfel o variație de intensitate.

Clasa este structurată în așa fel încât sunt lucrate toate grupele musculare fără ca participantul să se simtă extenuat sau plictisit.
În prima parte a orei se lucrează cu greutatea corpului, iar segmentele au în vedere încălzirea (exerciții simple, monoarticulare, de complexitate și intensitate mică), creșterea nivelului cardio prin exerciții aerobe și anaerobe, tonifierea intensă, localizată pe partea inferioară a corpului (exerciții compuse, poliarticulare), atingerea maximului în consumul energetic (componente simple, energice și de înaltă intensitate) și tonifierea localizată pe trenul superior (biceps, triceps, umăr, spate), ce permite refacerea părții inferioare.
În a doua jumătate a programului se introduc elemente ce cresc intensitatea (step, gantere, bezi elastice) și se reia ciclul de antrenament: tonifiere pentru membrele inferioare cu exerciții pliometrice și izometrice, atingerea maximului în consumul energetic (exerciții aerobice și anaerobice), tonifiere pentru membrele superioare (grupe diferite față de cele lucrate în prima parte, lucrate cu sau fără greutăți, în plan vertical sau orizontal), antrenament localizat (focalizat pe zona mediană a corpului – fesieri, aductori, abductori), antrenament localizat pentru musculatura abdominală și stretching.

Avantaje şi beneficii

 • Îmbunătăţeşte tonusul general al corpului.
 • Creşte tonusul coapselor şi muschilor fesieri, datorită concentrării în mare parte pe zona inferioară a corpului.
 • Creşte nivelul de rezistenţă aeroba şi anaerobă
 • Creşte capacitatea cardio-pulmonară.
 • Imbunatăţeste postura şi coordonarea
 • Defineşte musculatura
 • Reduce stresul, îmbunătăţind atât fizicul cât şi psihicul
 • Intensifică metabolismul, stimulează arderea caloriilor
 • Antrenează corpul şi mintea, fiind un antrenament complet, sigur şi distractiv.

Steel Tonic are mixul perfect între cardio și tonifiere, are energie și intensitate, 

FIT

Programul FIT este un antrenament de grup ce are ca scop remodelarea corporală, corectarea posturii, creșterea rezistenței și forței, creșterea flexibilității și îmbunătățirea treptată, progresivă, a funcționalității corpului. 

Chiar dacă este un antrenament de grup, exercițiile alocate sunt personalizate, adaptate la nivelul și particularitățile fiecărei persoane. Sesiunile sunt diferite de la o oră la alta și presupun deopotrivă activități de tip cardio-aerobic, antrenamente cu accesorii și greutăți, exerciții funcționale și lucrul cu aparate de forță.

La FIT participanții la clasă lucrează diferențiat, iar exercițiile combină o gamă variată de tehnici și metode de antrenament astfel încât corpul să fie solicitat periodic cu mișcări noi. Este o clasă în care intensitatea și complexitatea exercițiilor crește treptat, are caracteristicile unui antrenament personal și ajută clientul să ajungă în timp scurt (și în siguranță) la obiectivul pe care îl are: să slăbească, să corecteze postura, să crească rezistența și forța, să câștige mobilitate și coordonare motrică, să definească, să crească în masă musculară, etc.


Participarea la clase se face pe bază de confimare prealabilă, in limita locurilor disponibile. Abonamentele la CS Ciprian Sora sunt lunare. Ședințele neconsumate în intervalul de valabilitate se pierd.


 

Poze/Filme realizate de Luca Tiberiu PadaS

Ultima actualizare: 19.02.2018