Ciprian Sora

sorapagina

Născut în 1976, în Bucureşti, România, Ciprian Sora este profesor de sport, şi antrenor de Kick-box.
Povestea lui Ciprian Sora ca practicant de kick-box începe la vârsta de 14 ani, în Bucureşti, avându-l ca profesor pe Dan Deliu, primul său antrenor de kick-box şi de thai-box .
Din 1996, ca elev al lui Shihan Mircea Boldea , până în 2003 a obţinut cele mai mari performanţe din cariera sa de luptător, fiind campion naţional neînvins la kic-kbox şi la thai-box. De atunci competiţiile internaţionale la care a participat l-au adus de multe ori pe primul loc de pe podium:

 • în 1997 a câştigat în Thailanda locul al III-lea în Campionatul Mondial IAMTF (Federaţia Internaţională de Muay Thai de Amatori), locul al II-lea la Cupa Mondială IKBF;
 • în 1998 a devenit Campion European IKBF (Federaţia Internaţională de Kick-boxing) la kick-box şi a ocupat locul al II-lea la campionatul European IAMTF;
 • în 1999 a devenit Campion Mondial de thai-box la IAMTF, în Thailanda, la categoria 86 de kg – apogeul carierei sale de luptător într-un sistem amator;
 • în 2000 a ocupat locul al III-lea la Campionatul European de IAMTF;
 • în 2000 a obţinut medalie de bronz la Campionatul European de Thai-box din Cipru;
 • în 2001 a ocupat locul al II-lea la Internaţionalele Germaniei

Aşadar, până să ajungă în circuitele profesioniste a avut 80 de lupte în circuitele de amatori, dintre care a câştigat 75, 45 prin KO.
După aceste titluri, au urmat luptele în circuitul profesionist Local Kombat, după regulile K1, Sora Ciprian realizând un record de 15 victorii şi 2 înfrângeri, câştigând, datorită corectitudinii tehnice a stilului său de luptă, perfectat în ţară, prin antrenamentele cu Horia Rădulescu şi în Olanda, în antrenamentele cu Hanshi Dave Jonkers şi Shihan Semmy Schilt titluri precum

 • Cel mai tehnic luptător” din Local Kombat, în 2007,
 • Cel mai bun luptător din Local Kombat”, tot în 2007, fiind ales de comunitatea luptătorilor din România ca cel mai bun luptător român din acel an.
 • Campion naţional WKN la categoria grea, în 2007

This slideshow requires JavaScript.

Circuitul profesionist Local Kombat a însemnat revenirea lui Sora Ciprian în activitatea sportivă competiţională, o recunoaştere pe plan naţional, însă şi posibilitatea promovării pe plan extern a kick-boxului românesc. În tot acest timp a mers la seminarii ţinute de Peter Aerts, Remy Bonjiaski, Jan Plaas, Andre Manaart, Anil Dubar, Kancho Gerard Gordeau, dar a înţeles adevăratul sens al acestor seminarii de pregătire sub supravegherea lui Hanshi Dave Jonkers şi a lui Shihan Semmy Schilt .
A antrenat mulţi ani luptători precum  Alexandru Lungu (singurul luptător român care a luptat în Pride şi Cage), precum şi tinere talente precum luptătorii de la categoria grea Collizon, Cornel Rus, Raul Cătinaş, Valentino Petrescu, Răzvan Ghiţă şi mulţi alţii.
Astăzi se concentrează, pe formarea carierei luptătorilor săi de K1 si dezvoltarea propriei sali de fitness. Ce nu ştiţi despre Ciprian Sora?

 • Este primul si pana acum singurul roman ce a obtinut titlul de Campion Mondial de Muay Thai
 • Este antrenorul lotului national de kick boxing K1 si Low Kick
 • Este deţinătorul centurii negre 3 Dan în Kick Box
 • Consideră artele marţiale un stil de viaţă, şi declară că va fi implicat în acest fenomen toata viaţa.

Comments are closed