Club Sportiv Ciprian Sora

SPORTUL NU ARE VÂRSTĂ! TOT CE AI NEVOIE PENTRU A-ŢI IMBUNĂTĂŢI CALITATEA VIEŢII SE AFLĂ AICI! HAIDEŢI SĂ FACEM SPORT IMPREUNĂ!

sora
Mens sana in corpore sano

Clubul Sportiv Ciprian Sora pleacă de la un concept prin care poţi obţine deconectare de la stresul zilnic, atât prin exerciţii, o nutriţie adecvată dar şi o socializare mai puternică.
Fie că aveţi nevoie pentru a pierde în greutate, modelare sau remodelare a masei musculare, reducerea stresului, îmbunatăţirea performanţei sportive Clubul Sportiv Ciprian Sora este locul in care vă puteţi atinge obiectivul!

Vă aşteptăm cu plăcere la noi !

De ce Clubul Sportiv Ciprian Sora?

This slideshow requires JavaScript.

În mod sigur, importanţa exerciţiilor fizice nu mai trebuie explicată. Oamenii ştiu cât de sănătos este să faci mişcare şi mulţi cunosc deja foarte bine sentimentul de relaxare şi de poftă de viaţă care apare dupa un antrenament fizic. Unele persoane, cele cu muncă de birou în special, chiar simt adesea o nevoie acută să iasă din rutina zilnică şi să îşi dezmorţească puţin oasele, ridicând greutăţi sau alergând, pur şi simplu.
Iar acestei nevoi i se adaugă de cele mai multe ori şi dorinţa, generală, de a arăta cât mai bine – o dorinţă mai estompată,poate, pe timpul iernii, dar foarte prezentă vara, când oamenii ştiu că urmează să se dezbrace pe plajă.

salapoza2
Dar unde să facă mişcare? Acasă, cu aparatele-minune promovate la emisiunile de teleshopping? În jurul blocului,sub privirile curioase ale vecinilor? In cel mai apropiat parc? Posibil, dacă există o motivaţie foarte puternică. Dar soluţia cea mai bună este totuşi o sală de fitness- una curată, civilizată, usor accesibilă, dotată cu echipamente de top şi unde există instructori care pot îndruma competent orice începător.
Mulţi cred că a “merge la sala de forţă” reprezintă un moft sau o necesitate, pentru a slăbi sau pentru a pune ceva kilograme. Ei bine, noi nu privim aşa lucrurile. Fiecare din noi trebuie să gândească în asa fel încât sportul să devină un mod de viaţă, indiferent de vârstă.

În sala de sport a Clubului Sportiv Ciprian Sora, activitatea sportivă se desfăşoară pe o suprafaţă totală de aproximativ 850 m² compartimentaţi astfel : 400m² sunt destinaţi sălii de fitness, 300m² pentru kick-box şi aproximativ 150m² revin încăperii unde se desfasoară toate activităţile ce ţin de aerobic.
Am pus la dispoziţia clienţilor noştri o locaţie bine aerisită, lumină naturală de la ferestrele mari cu vedere la parc. In ceea ce priveşte aparatura de fitness, dispunem de vârful de gamă de la Panatta-Evofit.
Aparatura este simplu de manevrat dar şi eficientă în acelaşi timp. Avem în dotarea zonei cardio, 6 biciclete, 6 steppere eliptice şi 6 benzi de alergat. Restul aparaturii este într-o formulă completă având astfel posibilitatea de a-i mulţumi pe cei care sunt obişnuiţi să lucreze cu greutăţi mari dar şi pe cei care au ca scop menţinerea în formă.
Echipa noastră este formată din antrenori profesionişti ce au cunostinţe aprofundate în toate domeniile care au legătură cu sportul şi sănătatea în general, fitness, aerobic,kangoo-jumps, zumba, steel tonic, thai kombat, arte marţiale copii şi adulţi.

salapoza1

Tipuri de antrenamente

Clubul Sportiv Ciprian Sora cuprinde o serie de antrenamente menite să împace toate gusturile clienţilor săi, de la copii până la adulţi. Tipurile de antrenamente disponibile sunt după cum urmează:

 • FITNESS
 • KANGOO JUMPS
 • JIU JITSU BRAZILIAN – atât pentru adulţi cât şi copii
 • AEROBIC
 • FIT
 • KICK-BOXING MUAY THAI K1 – atât pentru adulţi cât şi copii
 • Zumba
 • Atletic step (cardio + tonifiere, antrenament de grup)
 • Power Functional  (cardio + tonifiere – clasa de grup)
 • Latino party ( clasa dance aerobic de grup)
 • Step tonifiere
 • Step + FIT (cardio grup + antrenamente personalizate)
 • Postural – exercitii corective / flexibilizare

Cu peste 3 milioane de practincanţi în fiecare țară fitnessul este unul din sporturile cele mai practicate. Începând cu anii ‘80 când era foarte la modă aerobicul sau disciplinele care amestecau dansul sportiv cu artele marțiale, fitnessul a reușit să se impună și să devină din ce in ce mai practicat fiind o metodă eficientă și rapidă de modelare corporală. Fitnessul este ansamblul de activități fizice cu ajutorul cărora e posibilă ajungerea la o formă fizică dorită dar și menținerea unei greutăți corporale fără a ne pune sănătatea în pericol. Modalitățile și tehnicile de antrenament sunt diferite, acestea fiind adaptate în funcție de metoda aleasă ( cardio, aerobic, greutăți). Fitness-ul,exercițiile fizice stimulează musculatură,remodelează tonusul muscular.Un program de fintess bine structurat practicat de 3-4 ori pe săptămâna reprezintă necesarul pentru o persoană să își formeze o condiție fizică și să aibă un corp sănătos.

Organismul fiecăruia reacționează diferit în funcție de factorii care îl influențează, în cazurile persoanelor supraponderale este indicat ca antrenamentele să fie efectuate sub atentă supraveghere și îndrumare a unui antrenor personal experimentat.Prin practicarea de exerciții fizice capeți energie și poftă de viață însă nu uitați de odihnă,somnul de 8 ore este obligatoriu pentru refacerea organismului după stres fizic.
Nu va amăgiți că dacă mergeți pe jos de la birou spre casă sau dacă alergați de 2 ori pe săptămâna în parc veți slăbi.O siluetă armonioasă se obține cu mai mult efort.E nevoie să combinați cardio cu antrenamentele cu greutăți. Know-How-ul și motivația pentru un program de fintess sunt deseori mult mai potrivite decât achiziționarea de echipamente care nu vor fi folosite.

ZUMBA

Zumba combină energia și muzica ritmată, antrenantă cu mișcări de dans latino care facilitează învăţarea și asigură buna dispoziție prin eliminarea endorfinelor. Succesul acestui tip de antrenament se datorează popularității de care se bucură dansurile latino pretutindeni, dar și rezultatelor pe care o persoană le poate obține practicânnd acest tip de mișcare. Zumba reprezintă un mix reușit de dansuri latino și internaționale (de la cumbia columbiană la merengue, salsa, samba, hip hop și reggaeton) generând astfel un antrenament eficient, dinamic și captivant. Programul cuprinde un amestec de aerobic/fitness cu mișcări rapide care tonifică și remodelează corpul. Efectele Zumba-Fitness asupra corpului se obțin datorită utilizării unor principii din fitness care determină arderea caloriilor, diminuarea țesutului adipos și tonifierea completă a corpului. Ritmurile latino care asigură fundalul sonor pentru antrenament fac că mișcările să nu mai pară dificile pentru cursanți, ci să se transforme într-o plăcere sau într-o dependență de mișcare. Zumba cucerește de la primul curs!

KANGOO JUMPS

Kangoo Jumps a deschis o nouă dimensiune a sporturilor pentru diferite vârrste și face posibilă dezvoltarea: forței musculare, mobilitatea articulară, capacitatea de coordonare, rezistență, mișcarea dinamică, simțul ritmului. Kangoo Jumps-ul, datorită arcurilor lui eliptice și benzilor de întindere este dezvoltat definitiv pentru protecția împotriva lovirii. Această formă specială este o protecție mai bună decât toate celelalte existente în comerț în zilele noastre, pentru că prelungește timpul impactului, cum banda de întindere acționează cu putere opusă asupra puterii care acționează în jos. Întăreşte sistemul imunitar, inima și plamânii.

Kangoo Jumps-ul este recomandat acelor persoane, care doresc să folosească și mai multă energie, astfel încât vor să reducă puterea “impactului” care acționează asupra articulațiilor și coloanei vertebrale. Kangoo Jumps-ul dezvoltă în același timp partea inferioară și superioară a corpului, fără să fie afectat de alte diferite influențe dăunătoare. Kangoo Jumps, practicat ca un sport de timp liber în mod continuu, face posibilă dezvoltarea multilaterală a aptitudinilor copiilor.

Kangoo Jumps, împreună cu aerobicul și celelalte sporturi de dans, oferă nu numai o condiție bună, siluetă frumoasă, ci prin bucuria săriturii îmbogăţeşte monotonia vieții noastre cotidiene cu o experiență uriașă, pe lângă protecția sănătății, care poate să devină o cultură fizică excepțională.

STEEL TONIC

Antrenament localizat, care nu va fi plictisitor sau dificil deoarece Steel Tonic propune un mod simplu, distractiv şi eficient de antrenament. Se concentrează în mare parte pe partea inferioară a corpului, picioarele şi fesele fiind împinse la limită în 60 minute. Programul vă v-a testa rezistenţa şi abilitatea la maxim. Nu uităm nici de braţe, piept sau spate, care vor lucra şi ele în cadrul acestei clase distractive ce combină intensitatea, acţiunea, distracţia şi transpiraţia.

Avantaje şi beneficii

 • Îmbunătăţeşte tonusul general al corpului.
 • Creşte tonusul coapselor şi muschilor fesieri, datorită concentrării în mare parte pe zona inferioară a corpului.
 • Creşte nivelul de rezistenţă aeroba şi anaerobă
 • Creşte capacitatea cardio-pulmonară.
 • Imbunatăţeste postura şi coordonarea
 • Defineşte musculatura
 • Reduce stresul, îmbunătăţind atât fizicul cât şi psihicul
 • Intensifică metabolismul, stimulează arderea caloriilor
 • Antrenează corpul şi mintea, fiind un antrenament complet, sigur şi distractiv.

K-1

K de la Karate, K de la Kung-Fu, K de la Kick Box, K de la Kakutogi. 1 de la primul. Cel mai bun. Unicul. Acestea s-au vrut a fi atributele ascunse din spatele poveştii de succes ale celui mai celebru turneu mondial al sporturilor de luptă. Între faimă şi adulaţie, scandaluri şi contestări, legendă şi adevăr, K-1 continuă să fascineze atât generaţiile de tineri, cât şi cunoscătorii pasionaţi ai fenomenului.
Când cei mai buni luptători ai disciplinelor de striking (sporturile de luptă în care se pune accentul pe lovituri) se intâlnesc în mijlocul frânghiilor care mărginesc ringul, lupta se numeşte K-1. Sălile imense din Ţara Soarelui Răsare, unde se desfăşoară calificările şi finalele turneelor K-1, devin arhipline în mai puţin de o oră, iar biletele se epuizează în ritm furibund cu săptămâni sau luni înainte de inceperea meciurilor. Banii puşi în joc sunt de ordinul milioanelor de dolari, iar spectacolul se apropie deseori de perfecţiune. Actorii sunt nişte adevarate maşini de administrat durere. Durere resimţită de adversari sub forma unor lovituri absolut devastatoare, aducătoare de K.O., responsabile de fracturi, rupturi musculare şi contuzii. Aici intră doar campionii mondiali sau intercontinentali în sporturile de lupta in regim full-contact.

Nu trebuie să fii un împătimit al Kick-Box-ului, Karate-ului sau San-Shou-ului pentru a fi atras de meciurile din K-1. Studiile sociologice au demonstrat în mod surprinzător ca marea majoritate a fanilor fenomenului este compusă din copii şi tineri in cautarea unor modele de forţă şi putere, adolescente atrase de charisma unor luptatori total diferiti de boy-friend-ul astenic si emo de la liceu, şi oameni obişnuiţi, de la simpli muncitori la manageri de top şi de la infractori de drept comun la profesori universitari. Un psiholog ar spune ca oamenii obişnuiti au fost seduşi dintotdeauna de vizionarea unei confruntari dure intre doi bărbaţi masivi, cunoscatori ai tainelor de luptă, capabili să-şi administreze lovituri spectaculoase care ar ucide uşor un om normal. Cu alte cuvinte, subconştientul oamenilor este înnebunit după divertismenul livrat sub forma unor lupte nemaivăzute. Iar K-1 asta face – ofera o forma de violenţă controlată, perfect marketabilă şi extrem de gustată de o mare parte a societăţii umane actuale.

Muay Thai

Muay Thai sau boxul thailandez, sport naţional thailandez, este un stil de luptă din categoria artelor marţiale, care implică doar pumnii, picioarele, coatele şi genunchii.
Muay Thai, tradus mai larg înseamnă modul de a lupta om la om fără arme ale thailandezilor. În ultima vreme, termenul a dobândit o conotaţie de “sport sângeros”, “luptă brutală” sau chiar “luptă fără reguli”, lucru destul de adevărat cu numai câteva generaţii în urmă.

Muay Thai înseamnă, dacă depaşim clişeele vehiculate în filmele de arte martiale, poate cea mai complexă şi completa artă a luptei om la om prin schimb de lovituri. În Thailanda el mai este denumit “arta celor 8 arme”, aceasta referindu-se la posibilitatea luptătorilor de a utiliza aproape tot ce poate fi “proiectil”, într-o luptă: pumnii, picioarele, coatele şi genunchii. În paralel cu lupta fără arme, în Thailanda se studiază Krabbi Krabbong – arta luptei cu arme albe, derivată din armele tradiţionale utilizate în Evul Mediu, precum şi multe discipline anexe – tehnica proiecţiilor, procedeelor articulare şi luptei la sol, masaj, medicina luptătorilor, tehnici de meditaţie, sportul având dintotdeauna o conotaţie religioasă şi rituală în ţara de origine.

Jiu Jitsu Brazilian

Jiu Jitsu Brazilian, cunoscut și ca BJJ, după prescurtarea din limba engleză (Brazilian Jiu Jitsu), este un sport de contact care se bazează pe lupta la sol și care prin folosirea tehnicilor articulare și a strangulărilor îl forțează pe oponent să renunțe la luptă. Pe principiul folosirii cât mai eficiente a tehnicii și în special a pârghiilor, în dauna atributelor fizice (greutate, forță explozivă, alonjă etc.), un practicant fără atribute fizice de excepție are șanse de reușită ridicate în luptă, în fața unui adversar superior din punct de vedere fizic. Stilul a fost creat la începutul secolului 20 de către familia Gracie, în Brazilia. BJJ-ul poate fi practicat si pentru auto-apărare alaturi de late tehnici de lupta corp la corp, pentru aspectul competițional (gi și no gi) sau pentru competițiile de arte marțiale mixte (Mixed Martial Arts sau MMA).
Jiu Jitsu brazilian se bazează pe ducerea luptei la sol și folosirea tehnicilor articulare și/sau a strangulărilor pentru a finaliza lupta. Premisa de la care pleacă este aceea că atributele fizice, precum greutatea, forța explozivă, alonja etc. pot fi mult mai ușor negate în lupta la sol.
Sportul permite folosirea unui arsenal numeros de tehnici de proiectare. Din momentul în care adversarul este la pământ, practicantul este interesat de obținerea unui control cât mai bun, îmbunătățirea poziției față de adversar și finalizarea acestuia printr-o tehnică ce folosește principiul părghiilor.

Jiu Jitsu brazilian a ajuns faimos la nivel mondial la începutul anilor ’90, atunci când fiul lui Helio, Royce Gracie, a câștigat primul, al doilea și al patrulea Ultimate Fighting Championship (UFC), competiție cu reguli limitate în stil eliminatoriu, ce opunea practicanți din cele mai diferite stiluri, fără categorii de greutate sau limită de timp. De cele mai multe ori, Royce a luptat împotriva unor adversari mai masivi, ce practicau stiluri precum: box, shoot-fighting, karate, judo, tae kwon do, kickbox, lupte libere etc. De atunci, BJJ-ul a devenit o necesitate pentru majoritatea luptătorilor de MMA și a adus o importanță covârșitoare luptei la sol.

Thai Combat

Plecând de la basic-ul Tae Bo, această clasă are la bază paşii de aerobic low şi high impact combinate cu loviturile din Muay Thai. Este un antrenament diferit de artele marţiale tradiţionale, acesta fiind de tipul Non-Contact, bazându-se pe un antrenament cardiovascular foarte intens.
Acest antrenament :
● îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului cardio-respirator
● reduce depozitele de grăsime din organism
● defineşte musculatura întregului corp
● reduce nivelul stresului
● creşte încrederea de sine
● arde calorii între 600-1000/1h, în funcţie cât de corect lucrezi
Thai Combat este  distractiv prin combinatiile de lovituri, special create pentru a nu te plictisi niciodată şi este susţinut de muzica antrenantă ce are rolul de a te menţine în ritm. Este ca o luptă! Vei lupta şi în acelaşi timp îţi vei lucra corpul armonios, dezvoltându-ţi abilităţile, coordonarea şi condiţia fizică.
Poate fi efectuat de oricine indiferent de sex sau vârstă.

Începând cu Luni, de la ora 20:00 te aşteptăm la noua clasă de Thai Combat susţinută de Alina Răuţă, instructor calificat şi specializat în Aerobic-Fitness şi Thai Combat.

Kick Box-ul

Kickbox-ul a apărut în preajma anilor 1960 în Asia. A fost combinat de-a lungul timpului cu mai multe stiluri de arte marţiale: Muay Thai, Karate , Tae Kwon Do, Kung Fu şi Thai Box, Karate Kyokushin.

Avantajele kick-boxului sunt că este o metoda neegalată de auto-apărare completă şi totodată s-a dovedit a fi o forma extrem de eficientă de formare profesionala, de fitness total.
Este un sport extrem de incitant, iar punctul culminant în spectaculozitate a fost apariţia K 1 , care este un sport de luptă, cu traditie dobandită din diferite stiluri ale artelor marţiale, toate adaptate la o luptă modernă, cu o mare atragere la public, pentru determinarea celui mai bun luptator din lume „THE 1”.

Dupa origine putem împărţii kickbox-ul în:- Chinese Kick-boxing

 • – Japanese Kick – boxing
 • – Thai Kick- boxing
 • – American kick – boxing

 

Comments are closed